Címke: izom

tura

Melyek a legegészségesebb téli sportok?

Mindegyik téli sport egészséges lehet, és mindegyik más-más izomcsoportot dolgoztat meg. Űzd azt, amelyikhez kedved van, és főleg azt, amit bírsz! Ha kitartó vagy és nagyon edzett, a sífutás való neked. Ha ügyes vagy és mániád a sebesség, síelj vagy snowboardozz! Ha csak friss levegőre vágysz, túrázz a hegyekben! De: sose feledkezz meg a bemelegítésről. Szakértőnk: Dr. Boross György ortopéd-kézsebész Tovább »

Nátrium: valóban az élet sója?

A nátrium fő szerepe a belső környezet állandóságának fenntartása. Nélküle az élet elképzelhetetlen.Szakértőnk: Dr. Cs. Szabó Zsuzsanna háziorvos, sportorvos Tovább »

173289_40114.jpg

Nagy igazság vagy szimpla blöff: Káros-e az ujjropogtatás?

"Remegő kezű öregember leszel!" - riogattak minket a szüleink, mikor nekiálltunk az ujjunkat ropogtatni. Lehetséges azonban, hogy a felmenőink tévedtek. Az ujjak ropogtatása a társaságbeli rossz szokások listáján valahol a takaratlan ásítás és túl hangos beszéd között félúton foglal helyet, ám mit tagadjuk: a legtöbbünknek az a bizonyos reccsentés nagyon jól esik. Persze tudjuk, a kézropogtatástól öregkorunkra ízületi zombik leszünk, és... Tovább »

Scroll To Top