Címke: fülzsír

Így okozhat hallászavart a fülzsír

A fülben időnként felhalmozódhat a fülzsír, emiatt pedig romolhat a hallás. A fülzsírdugót a szakrendelőben óvatos öblítéssel távolítják el. Szakértőnk: Dr. Móri István Péter fül-orr-gégész Tovább »

Végre megtudjuk: Erre jó a fülzsír

A fültisztítás az utóbbi tíz-húsz év mániája. Elvileg a tiszta vizes öblítés is elég, nem szabad a hallójáratba belenyúlni, mert megsérülhet a hallójárat érzékeny bőre. Ha nem lenne fülzsírunk, akkor belemennének a bogarak a hallójáratba. Részlet a 2010. július 29-i élő adásból. Gondoljanak bele, hogy az elmúlt mondjuk 10 ezer évben, ha most az emberiség biológiai történetét nézzük, nem pucoltuk... Tovább »

Sose piszkáld a fülzsírt!

A fül-orr-gégészek minden fórumon megragadják az alkalmat, hogy felhívják az emberek figyelmét a fülzsírdugó házi eltávolításának veszélyeiről. Dr. Helfferich Frigyes ezúttal is a fültisztító pálcikák és a fülspray-k ellen kampányol. A fülzsírt csak az orvosok tudják szakszerűen, mellékhatásoktól mentesen eltávolítani! Részlet a 2010. március 2-i élő adásból.Szakértőnk: Dr. Helfferich Frigyes, fül-orr-gégész Tovább »

Szédítő fülmosás: Egyensúlyzavarok a víztől

Ha meleg, vagy hideg vízzel mosnák ki a fülünket az orvosok, megzavarodna a belső fülben található egyensúlyérző szervünk, ettől pedig egész egyszerűen leszédülnénk a vizsgáló székről. Részlet a 2010. március 2-i élő adásból.Szakértőnk: Dr. Helfferich Frigyes, fül-orr-gégész Tovább »

A reggeli füldugulás okai

Ilyen esetben a legjobb orvosi tanács, hogy ne turkáljunk a fülünkben fültisztító pálcikával! Súlyos sérüléseket lehet ezzel okozni, és nem is boztos, hogy a hallójáratunkban van a probléma forrása. Részlet a 2009. október 14-i élő adásból.Szakértőnk: Dr. Helfferich Frigyes, fül-orr-gégész Tovább »

Fülzsír, avagy mitől döglik a légy

A fülzsírnak fontos szerepe van, nem véletlenül javasolják a fül-orr-gégészek, hogy ne pucoljuk a fülünket. A fülzsír védi a hallójáratunk rendkívül érzékeny területét. Tudták például, hogy rovarriasztó hatása is van?Szakértőnk: Dr. Helfferich Frigyes, fül-orr-gégész Tovább »

Scroll To Top