Címke: fémallergia

H1N1-oltás: mit tegyenek a bőrallergiások?

Ha valaki fémallergiás, attól még nyugodtan beoltathatja magát a H1N1 vagy akár a hagyományos influenza ellen. Részlet a 2009.november 13-i élő videórendelésből.Szakértőnk: Dr. Szlávik János, infektológus Tovább »

27633_goldcoins.jpg

Fájdalmas ékszerek – nemesfémallergia

A fémallergiák esetében is nagyon fontos azonosítani azt a fémet, amelyre allergiás a beteg. Az allergia nemcsak nikkelre alakulhat ki, hanem akár aranyra és ezüstre is. Részlet a 2009. szeptember 10-i élő videorendelésből. Szakértőnk: Dr. Balogh Katalin, allergológus Tovább »

29151_piercing.jpg

Allergia panasz nélkül? Lappangó fémérzékenység

Ha allergiateszttel kimutattak egy bizonyos fémre való túlérzékenységet, akkor nem tanácsos az allergén fém viselése ékszerként, még abban az esetben sem, ha még nem jelentkeztek a tünetek. Részlet a 2009. szeptember 10-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Balogh Katalin, allergológus Tovább »

Fémallergia: egyre több az érintett

A fémallergiák gyakorisága az utóbbi időben megnőtt, ennek oka valószínűleg az implantációs technikák elterjedése. Részlet a 2009. szeptember 10-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Balogh Katalin, allergológus Tovább »

Allergia vagy szénanátha? Tudja meg, mi a különbség

Az allergia egy gyűjtőfogalom, többnyire a bőrallergia, táplálékallergia, gyógyszerallergia tartozik bele. A szénanátha kifejezést inkább a pollenallergiára használják. Részlet a 2009. augusztus 13-i élő videorendelésből.Szakértőnk: Dr. Balogh Katalin, allergológus Tovább »

Scroll To Top