Címke: Dr. Zámolyi Károly

sziv11

Életkilátások szívelégtelenség esetén

Milyenek az életkilátások szívelégtelenség esetén? Abban az esetben, ha nem kezelt, előrehaladott stádiumban lévő betegről beszélünk, akkor az esélyek sajnos, nagyon rosszak. Épp ezért hangsúlyozni kell, hogy a szívelégtelenség korai felismerése és a megfelelő kezelés döntő fontosságú. Ha ez megtörténik, akkor a beteg életkilátásai nagyon jók. Szakértőnk: Dr. Zámolyi Károly belgyógyász, kardiológus Tovább »

sziv12

Így kezelhető a szívelégtelenség

Ha a szívultrahang-vizsgálat kimutatta a bal kamra csökkent működését, akkor a betegnél viszonylagos panaszmentesség esetén is érdemes elkezdeni a gyógyszeres kezelést, amit élethosszig folytatni kell. A kezelés korai megkezdése rendkívül fontos, kifejezett pangásos tünetek esetén, amikor víz halmozódott fel a hasüregben, a mellkasban, a lábakban, vízhajó adása is szükséges. Súlyosabb esetekben a kórházi betegellátás segíthet. Szakértőnk: Dr. Zámolyi Károly belgyógyász,... Tovább »

sziv17

Ilyen a helyes életmód szívelégtelenség esetén

Ha pontosan elmagyarázzuk, hogy milyen terhelésnek teheti ki magát a szívelégtelenségben szenvedő beteg, az életkilátásai jelentősen javíthatók. Ebben fontos szerepet kaphat a pszichés vezetés és a pozitív hozzáállás, valamint a számára megfelelő életmód kialakítása is. Szakértőnk: Dr. Zámolyi Károly belgyógyász, kardiológus Tovább »

Scroll To Top