Címke: Dr. Szlávik János

?????????????????????????????????????????????????????????????

HIV: a biztonságos szex a megoldás!

A HIV-fertőzés megelőzéseként legjobb a biztonságos szex, vagyis az óvszer használata. A fiatalok körében azonban mind gyakoribbak az egyéb szexuális úton terjedő betegségek – szifilisz, kankó – is, ami azt jelzi, hogy sokan lemondanak az óvszer használatáról. Szakértőnk: Dr. Szlávik János infektológus HU/HIV/0002/17Az anyag lezárásának dátuma: 2017. január 23.Az anyag felülvizsgálatának dátuma: 2018. január 23. Tovább »

HIV_es_csalad

Nem csak a betegnek nehéz: HIV-fertőzött a családban

A fertőzöttek gyakran titkolják a családjuk előtt, illetve a munkahelyükön, hogy HIV-pozitívak. Ennek oka a negatív következményektől való félelem. Előfordulnak olyan esetek is, amikor a fertőzöttet kitaszítják a családtagjai. Szakértőnk: Dr. Szlávik János infektológus HU/HIV/0002/17Az anyag lezárásának dátuma: 2017. január 23.Az anyag felülvizsgálatának dátuma: 2018. január 23.  Tovább »

virus

HIV és AIDS: ez a különbség a kettő között

Az AIDS betegség a HIV-fertőzést követően, 10-15 év múlva alakul ki - azoknál, akik nem szednek gyógyszert, illetve nem is tudják, hogy fertőzöttek, mivel nem mentek el HIV-szűrésre még a tünetmentes stádiumban. Szakértőnk: Dr. Szlávik János infektológus HU/HIV/0002/17Az anyag lezárásának dátuma: 2017. január 23.Az anyag felülvizsgálatának dátuma: 2018. január 23. Tovább »

hiv_felismerese

HIV-fertőzés: ezért nehéz felismerni!

Magyarországon aránylag kevés a HIV-fertőzött, ezért az egészségügyi ellátásban dolgozók esetenként nehezen jönnek rá, hogy milyen betegséggel is állnak szemben. Ezért annyira fontos a szűrés - hiszen gyógyszer szedése mellett a betegség tünetmentes. Szakértőnk: Dr. Szlávik János infektológus HU/HIV/0002/17Az anyag lezárásának dátuma: 2017. január 23.Az anyag felülvizsgálatának dátuma: 2018. január 23. Tovább »

Scroll To Top