Címke: Dr. Krasznai Attila

visszer1

Árthat-e a visszérműtét a vénás keringésnek?

A vénás keringés mélyvénás rendszerén keresztül zajlik a vénás visszaáramlás legnagyobb része, míg a felületes vénás rendszer ezt támogatja. Ha a mélyvénás rendszer jól működik, a felületi vénás rendszer elváltozásai hatékonyan kezelhetők, az ilyen jellegű visszérműtét gond nélkül elvégezhető. Szakértőnk: Dr. Krasznai Attila érsebész Tovább »

lab3

Visszérkezelés: ma már elkerülhető a csúnya hegek kialakulása

A visszérkezelés során a 19. század végétől, 20. század elejétől kezdve száz éven át gyakorlatilag ugyanazokat a módszereket alkalmazták. E konzervatív kezelések következtében számos, esztétikai problémát is okozó heg maradt hátra. 2006 környékén azonban új, minimál-invazív eljárások születtek, amelyek sokkal kevésbé megterhelőek a páciensek számára és szinte nyomtalanul gyógyulnak. Szakértőnk: Dr. Krasznai Attila érsebész Tovább »

visszer3

Örök emberi probléma: a visszeresség

Amióta az ember két lábra állt, azóta létezik a visszeresség is. Ám ennek kezeléséhez ma már korszerű eljárások is rendelkezésre állnak, melyek minimális beavatkozással járnak, és így sokkal kevésbé terhelik meg a szervezetet, mint a hagyományos sebészeti módszerek. Szakértőnk: Dr. Krasznai Attila érsebész Tovább »

venas keringes

Funkciózavar a vénás keringésben – mitől alakulhat ki?

A vénáknak az artériás erekkel ellentétben nincs izmos faluk, és a bennük található billentyűk is vékonyak, hártyaszerűek. Mivel azonban a nehézségi erővel szemben kell működniük, nem nehéz elképzelni, hogy ha folyamatosan állunk vagy ülünk, funkciózavar alakul ki: vénás pangás keletkezik. Szakértőnk: Dr. Krasznai Attila érsebész Tovább »

odema

Ödéma a lábon: nem csak a vénás rendszer problémája okozhatja!

Súlyosabb visszeres problémák esetén idővel ödéma is jelezheti a vénás rendszer funkciózavarát, általában a lábfejen és a bokán. Általában ez a jele annak, hogy a főági vénás elégtelenség előrehaladottabb állapotba került, illetve annak, hogy esetleg mélyvénás komponens is közrejátszik. Mivel azonban az ödémásodás egyéb egészségügyi okokból is létrejöhet, mindenképp érdemes a hátterét felderíteni. Szakértőnk: Dr. Krasznai Attila érsebész Tovább »

lab6

Fájdalommentes megoldás, nagyobb visszerek esetén is

A látványosabb visszerek, vastagabb vénás oldalágak megjelenése, kidomborodása a lábon helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen, speciális tű alkalmazásával kezelhető. A Müller-technika révén ehhez csupán mikrometszéseket kell ejteni. A beavatkozást követően a páciensnek az orvos által meghatározott időn keresztül kompressziós kötést vagy harisnyát kell viselnie. Szakértőnk: Dr. Krasznai Attila érsebész Tovább »

Scroll To Top