Címke: Dr. Czeizel Endre

Dr. Czeizel: A felgyorsult fejlődés így változtatta meg a nőket

Paradox módon a természet ma már egyre korábban lehetővé teszi a modern nők esetében a teherbeesés lehetőségét, ám ezzel egyidőben a gyermekvállalás mégis egyre későbbre tolódik. Vagyis, a biológia siettetné a gyermekvállalást, mégis a társadalmi kényszer igyekszik késleltetni ezt az időpontot. Dr. Czeizel Endre beszélt erről a különös tendenciáról a videoklinika.hu-n. A gyermekvállalás meghatározó döntés egy nő életében, hiszen ezzel... Tovább »

Meghökkentő: jobban összeköti a párokat a mesterséges megtermékenyítés?

Dr. Czeizel Endre évtizedek óta foglalkozik genetikával, családtervezéssel. Pályafutása során rengeteg érdekes esettel találkozott már. Ezekre alapozva állítja azt, hogy lelkileg sokkal jobban összetartja a családot a spermadonoros megtermékenyítés. Nem gondoltátok volna, ugye? Részlet a 2011. szeptember 20-i élő adásból.Szakértőnk: Dr. Czeizel Endre, orvosgenetikus címzetes egyetemi tanár az orvostudományok doktora Tovább »

Fiút vagy lányt? Így befolyásolható a születendő baba neme!

Hogyan befolyásolható a születendő gyermek neme? Folyamatosan bombázzák Dr. Czeizel Endrét ezzel a kérdéssel. A tapasztalt orvosgenetikus ebben a videóban elmondja, hogy az óceánon túl erre a célra kifejlesztettek, és sikerrel használnak egy speciális gépet. Idehaza egyelőre ez csak álom. Czeizel doktor elmondja a szóba jöhető lehetőségeket. Szakértőnk: Dr. Czeizel Endre, orvosgenetikus címzetes egyetemi tanár az orvostudományok doktora Tovább »

Dr. Czeizel: Szomorú, hogy a várandósokat annyi mindennel ijesztgetik

Dr. Czeizel ez elvek embere. Még ma is úgy gondolja, hogy az emberi lét csodája a gyermeknemzés, de szerinte már semmit nem jelent az áldott állapot szókapcsolat. Stresszes és idegroncs várandósok mennek hozzá, akiket a külvilág teljesen elront. Részlet a 2011. szeptember 20-i élő adásból. Szakértőnk: Dr. Czeizel Endre, orvosgenetikus címzetes egyetemi tanár az orvostudományok doktora Tovább »

Dr. Czeizel: Így lesz a petefészekben a tüszőből ciszta

A ciszta nem más, mint egy tokkal körülvett, folyadéktartalmú üreg. A petefészkekben normálisan is keletkeznek ilyenek, például a tüszőérés folyamata során. Részlet a 2011. szeptember 20-i élő adásból. Szakértőnk: Dr. Czeizel Endre, orvosgenetikus címzetes egyetemi tanár az orvostudományok doktora Tovább »

Dr. Czeizel: Ezért nem olvasom el a mellékhatások listáját, ha gyógyszert szedek

Bizonyára sok látogatónk elrettent már egy-egy gyószer betegtájékoztatójának a végigböngészése során. Nagyon sok és riasztó mellékhatásokat sorolnak fel benne, de Dr. Czeizel Endre szerint ezzel csupán magukat védik, valójában semmi értelme nincs a szorongásnak. Részlet a 2011. szeptember 20-i élő adásból.Szakértőnk: Dr. Czeizel Endre, orvosgenetikus címzetes egyetemi tanár az orvostudományok doktora Tovább »

A természet zsenialitása – így védekezik a női szervezet a fertőzött örökítőanyaggal szemben

A gyermekáldás késése nem feltétlenül a női szervezet hibája. Sok férfi nem tudja például, hogy fertőzött az ondója, ez pedig automatikusan kizárja a fogantatást. Az ondófertőzést csak mikroszkóp alatt lehet kimutatni. Tudni kell róla, hogy könnyen kezelhető, szóval az orvostól való félelm miatt nem érdemes lemondani az utódnemzésről. Részlet a 2011. szeptember 20-i élő adásból.Szakértőnk: Dr. Czeizel Endre, orvosgenetikus címzetes... Tovább »

Umami: az ötödik íz?

Öt ízt képes érzékelni az emberi szervezet: a keserűt, a savanyút, a sóst, az édeset, és az umamit. Nem hallottatok még az utóbbiról? Ne aggódjatok, Dr. Czeizel Endre sem! Most ti is megtudhatjátok, hogy ez mit jelent. Részlet a 2011. szeptember 20-i élő adásból. Szakértőnk: Dr. Czeizel Endre, orvosgenetikus címzetes egyetemi tanár az orvostudományok doktora Tovább »

Dr. Czeizel: Az asztma gyakoribb az egykéknél

Dr. Czeizel Endre egy érdekes tudományos kutatásra hívja fel a figyelmünket ebben a videóban, ami az asztma kialakulásával kapcsolatos. Tudtátok, hogy az egykéknél például gyakoribb az előfordulása ennek a betegségnek? Részlet a 2011. szeptember 20-i élő adásból. Szakértőnk: Dr. Czeizel Endre, orvosgenetikus címzetes egyetemi tanár az orvostudományok doktora Tovább »

2 fő ok, amitől elvesztheted a magzatod

A vetélések mögött a két leggyakoribb ok, ha a magzattal, vagy ha a mamával van baj. Az egész fogantatás egy durva hullámvasút. Dr. Czeizel Endre azonban türelemre int! Ma már megállapítható különféle vizsgálatokkal, hogy miért következett be a spontán vetélés. Részlet a 2011. október 18-i élő adásból.Szakértőnk: Dr. Czeizel Endre, orvosgenetikus címzetes egyetemi tanár az orvostudományok doktora Tovább »

Scroll To Top