Címke: dohanyzas

kismamanak_tilosjpg

Ez az, ami tilos a várandósság alatt!

Ami biztosan tilos a várandósság idején, az az alkohol-, a drogfogyasztás és a dohányzás. De szabad-e például nyers húst, tojást, sajtot vagy halat enni a babavárás során? Általában véve igen, de megbízható helyről beszerzett, jó minőségű élelmiszereket érdemes választani. Szakértőnk: Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász Tovább »

dohanyzas

Miért kellene füstmentesen élni?

Az aktív és passzív dohányzás egyaránt káros. A dohányfüst közel 4000 vegyületet tartalmaz, köztük hidrogéncianidot, kátrányt, kadmiumot, radioaktív anyagokat… Fejvesztve kellene menekülnünk tőle! A dohányzást korunk pestisének is nevezik, mert annyi ember halálát okozza világszerte, mint ez a fertőző betegség a középkorban. De a dohányzás nem fertőző, hanem szenvedélybetegség; napjainkban a legelterjedtebb. A dohányfüst belélegzésével – akkor is, ha csak passzívan tesszük... Tovább »

Medical exam

Magas vérnyomás is okozhat érszűkületet

A társbetegségek mellett az életmód is hozzájárul az érszűkület kialakulásához, így kellőképpen oda kell figyelni a szokásainkra.Szakértőnk: Dr. Farkas Katalin, belgyógyász, klinikai farmakológus, angiológus, hypertonológus, lipidológus, obezitológus Tovább »

Salt sprinkled on table

Egészséges életmóddal az érszűkület ellen

Az érszűkület megelőzésében és kezelésében fontos szerepe van az egészséges életmódnak, amibe a megfelelő sófogyasztás is beletartozik. Szakértőnk: Dr. Farkas Katalin belgyógyász, klinikai farmakológus, angiológus, hypertonológus, lipidológus, obezitológus Tovább »

smknggn

Így előzhető meg az érszűkület

A dohányzásról való leszokás jelentős mértékben csökkenti az érszűkület kockázatát, és más betegségek kialakulását is. Szakértőnk: Dr. Kolossváry Endre angiológus, hypertonológus, klinikai farmakológus Tovább »

Elderly couple

Ezek az érszűkület okai

Idős korban gyakoribb az érszűkület kialakulása, ám az életmód miatt korábban is megjelenhet.Szakértőnk: Dr. Kolossváry Endre, angiológus, hypertonológus, klinikai farmakológus Tovább »

Scroll To Top