HIRDETÉS

Hüvelyflóra: A nők védelmi vonala (x)

Az egészséges hüvelyflórát számos mikroorganizmus – jótékony baktériumok – alkotják. A természetes körülmények között itt élő 9-10-féle mikroorganizmus azonban távolról sem veszélyes, épp ellenkezőleg: védelmet nyújtanak a külvilágból leselkedő kórokozók támadása ellen. Közülük is legfontosabb szerepe az ún. tejsavbaktériumoknak van, melyeket Döderlein baktériumoknak, vagy más néven Lactobacillusoknak is szoktak nevezni: ezek a hüvely falában található glikogénből tejsavat állítanak elő.

Az egészséges hüvelyflóra Az egészséges hüvelyflóra baktériumai több módon is képesek szabályozni a hüvelyflóra összetételét, vagyis több fegyverrel is küzdenek a kórokozó, vagy legalább is káros baktériumok és gombák ellen. Részben a puszta tömegükkel kiszorítják a kórokozókat, elfogyasztják előlük a táplálékokat, de kiválasztanak baktériumölő fehérjéket, sőt különböző savakat termelnek, főleg tejsavat, amivel leszorítják a pH-t, az alacsony pH ugyanis gátolja a kórokozókat a szaporodásukban. Összességében a jótékony baktériumok olyan körülményeket képesek létrehozni, amik kedvezőtlenek a kóros vagy káros baktériumok életben maradásához és szaporodásához.

A hüvelyváladékot élettani körülmények között viszonylag szűk határok között mozgó pH-érték jellemzi: 3,8-4,2 (hogy értsük: a 7-es pH-érték számít semlegesnek - az ennél alacsonyabb savas, az ennél magasabb pedig lúgos közeg). A 4,5 feletti pH-érték tehát - a hüvely esetében - már a fertőzés jele lehet. Ha figyelembe vesszük, hogy régen úgy tartották, a hüvely saját öntisztító folyamatával gondoskodik a megfelelő intim higiéniáról, sőt, azt tartották helyesnek, ha a menstruáló nők nem is fürödtek, bizony mindenképpen túlzottan elterjedtnek tekinthetjük az intim szappanok, mosakodók, öblítők használatát. Részben ez is indokolja, hogy egyre többen fordulnak szakemberekhez különböző gombás- illetve bakteriális fertőzésekkel. A megfelelő gyógymód mellett a nőgyógyászok azt is elmondják a hölgyeknek, hogy ezek a megbetegedések nem azért alakulnak ki, mert nem tartják be a megfelelő intimhigiéniás szabályokat, hanem sok esetben abból erednek, hogy egyszerűen fogékonyabbak az ilyen típusú „nyavalyákra”. Nekik sokkal jobban kell vigyázniuk magukra, ha nem otthon mennek vécére, vagy ha uszodába, fürdőbe látogatnak. Az égető, viszkető érzés, a kellemetlen szag, a kóros folyás és a fokozott érzékenység egyaránt tünete lehet a hüvelyflóra megváltozásának.

iStock_000015764612Small Ismerje meg az hüvely mikrobiológiáját, és védekezzen a kórokozók ellen természetesen!

Tartsuk fenn vagy állítsuk helyre a hüvelyflóra egyensúlyát Az egészségünk megőrzéséhez elsődleges feladat, a hüvelyflóra egyensúlyának fenntartása. A Protexin GynOphilus probiotikus hüvelykapszula 100%-ban természetes összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek helyreállítani a hüvelyflőra egyensúlyát. Az Lcr Regenerans® a Protexin GynOphilus probiotikus hüvelykapszula hatóanyaga, ami a hüvely természetes tejsavbaktériumával készült és feladata helyreállítani a hüvelyflórát és hozzájárulni az egészséges hüvelyflóra fenntartásához. Minden kapszula egy milliárd, élő probiotikus jótékony tejsavbaktériumot (Lcr Regenerans® Lactobacillus casei rhamnosus) tartalmaz. A hüvelyflóra helyreállítására és védelmére válassza az Lcr Regenerans Lactobacillus segítségét, Ön pedig legyen újra felhőtlen, üde és magabiztos! Protexin Gynophilus 14x termék fotó gynophilus_kockazatosszoveg