Alma Okosvény: már a telefonjával is intézheti vényes ügyeit!

alma_PR_screen_300x600px 3Mobiltelefonunk az alapfunkciókon kívül számos lehetőséget nyújt egy-egy applikációval, ami nagyban megkönnyíti mindennapjainkat. Az Alma Okosvény azok számára készült, akik tartós-, vagy gyakori gyógyszerszedésre kényszerülnek, ezért gyakran járnak gyógyszertárba.

Az Alma Okosvény segítségével bárhonnan előjegyezheti az orvos által felírt gyógyszerét, így csak akkor kell felkeresnie a kiválasztott patikát, ha biztosan átvehető a választott termék.

Hogyan kell használni az Alma Okosvény applikációját?

Válassza ki telefontípusától függően az App Store/Google Play áruházán keresztül az ingyenes alkalmazást, és töltse le!

  • Első lépésként regisztráljon (csak egyszer szükséges, mert utána a rendszer automatikusan belépteti fiókjába).
  • Okostelefonja kamerájának segítségével olvassa be a vényen található két vonalkódot (egyszerre többet is rögzíthetünk).
  • Az előjegyzések rögzítése után kiválaszthatja az Ön számára megfelelő Alma gyógyszertárat, ahol előjegyzéseit át szeretné venni. A rendszer helymeghatározással felajánlja a legközelebbi lehetőségeket, amit név szerint is kikereshet, így utazási szokásaihoz igazíthatja az átvételi pontot.
  • Az előjegyzés „elküldése” után az alkalmazás értesítést küld, amikor az előjegyzett termékeit a kiválasztott patikában összekészítették, és átvehetők.

alma_PR_screen_300x600px 1Hogyan fizethetünk gyógyszereinkért?

Az applikáció teljesen ingyenes és abban semmilyen pénzforgalom nem történik, ezért a gyógyszereinket a vény ellenében személyesen vehetjük át és fizethetjük ki.

A vényköteles gyógyszerek rögzítése mellett lehetőségünk van arra is, hogy az Alma Gyógyszertár katalógusában megjelent akciós vitaminokat, gyógyhatású készítményeket is előjegyezzük, amit a gyógyszerekkel együtt össze is készítenek nekünk.

Az Alma Okosvény nem váltja ki a beteg és a gyógyszerész közötti személyes találkozást, így a beteg is felteheti a kérdéseit, a gyógyszerész pedig tanácsokat adhat a hozzá fordulóknak! Az alkalmazásban szereplő információk nem helyettesítik a kezelőorvossal/szakorvossal és/vagy gyógyszerésszel történő konzultációt. A beteg számára így szükséges, hogy elolvassa a gyógyszeres dobozban található betegtájékoztatót, valamint kezelőorvosa utasításai alapján járjon el a gyógyszer szedése során.

*Az Alma Okosvény applikációs előjegyzési rendszer készletinformációt ad, használata nem minősül sem gyógyszerrendelésnek, sem gyógyszerigénylésnek, az orvosi vény elfogadása és a gyógyszer kiadása minden esetben gyógyszertárban, gyógyszerész felelőssége mellett történik, a szakmai szabályok betartásával.

Scroll To Top