HIRDETÉS

A kisfiú, aki felfalta a játszóterét – Kedvence a moha

Zach Tahir egy különleges és ritka étkezési rendellenességben szenved, a picá-ban. Szülei összefogtak, és építtettek egy klassz játszóteret a hátsókertben, miután porontyuk befalta a korábbit.

képforrás: Lorne Campbell/Guzelian

A 6 éves kisfiú egy nagyon ritka betegségben szenved, ami azt jelenti, hogy csupa olyan dolgot fogyaszt, amit mások ehetetlennek tartanak. Gyakran követ, papírt rágcsál vagy szinte minden ehetetlennek tűnő dolgot a szobájában. A kedvenc desszertje is hasonlóan meglepő, imádja a friss mohát.

képforrás: Lorne Campbell/Guzelian

Szülei megsajnálták a furcsa szokásokkal rendelkező fiút, és közel két és fél millió forintnak megfelelő fontot fizettek azért, hogy egy olyan szuper játszóteret építtessenek a fiúnak, amiben csupa olyan dolog veszi körül, amit remélhetőleg nem fogyaszt majd el. A kert nagyon tetszett a kis Zach-nek, és sokkal biztonságosabb is számára, mint a korábbi volt, aminek nagy részét előszeretettel majszolgatta.

 

Pica Az egy és hat év közötti gyerekek 10-30%-a szenved ettől a betegségtől. Gyakran derül ki, hogy tásbetegségük is van, például autizmus vagy valamilyen agysérülés.

A picá-s betegek leggyakrabban koszt, festéket, krétát, agyagot, kávézaccot, cigarettacsikkeket, hajat vagy homokot fogyasztanak. Furcsa szokásaik miatt gyakran szenvednek el valamilyen mérgezést.

Forrás: Dailymail.co.uk