HIRDETÉS

Szupererő segít a rákos gyerekeken: Így győzik le a kemoterápia kínjait a kis betegek

Nem vicc: így küzdenek a képregényhősök a kemoterápiával küzdő, rákos kisgyerekek jókedvéért! Nem csupán szülőként lehet rettenetes megtapasztalni, ha a gyermek rákban szenved: egy kívülálló számára is szívet szorító látvány a szenvedő kicsik képe. Belegondolni is szörnyű, hogy ezek a csöppségek mit élnek át, miközben szervezetükben ott tombol a gyilkos kór. Épp ezért bámulatos ötlettel állt elő nemrégiben egy reklámügynökség. A brazil illetőségű JWT az A.C. Camargo Cancer Center munkatársaival karöltve egészen különleges módon próbált egyenesen természetfeletti bátorságot önteni a nem ritkán a halál kapujában álló gyerekekbe. A frappáns jótékonysági akcióba a film- és képregényrajongók számára ismerősen csengő Warner Bros cégmogul is beszállt - így lehet az, hogy a gyerekek gyógyulásba vetett reményéért a Föld legnagyobb szuperhősei szállhatnak síkra.
Így gyógyít egy sokak által lenézett műfaj, a képregény: a kemoterápiás zacskókat a kórházakban az orvosokkal közösen kifejlesztett, könnyen használható és steril tasakokba rejtik, melyeket az egyik legnagyobb kiadó, a Dc Comics hőseinek, az Igazság Ligája szupercsapat tagjainak logóival díszítették, ekképp téve a fájdalmas kezelés kemikáliáit Wonder Woman, Superman, Batman, és a Zöld Lámpás gyógyító "szuperformuláivá".
Az akció azonban így még nem lett volna teljes: a kezelést a kiadó és a reklámügynökség egy-egy olyan képregényfüzettel "toldotta meg". Ezekben a történetekben a tasakokból érkező gyógyszer magukon a bukott hősökön is segít, akik a terápia után újult erővel eredhetnek a gonoszok nyomába - mondanunk sem kell, hogy küldetésükben egytől egyik sikert aratnak.
Az ötlet hatalmas sikert aratott: a gyerekek láthatóan nagyobb erővel vetették magukat alá a kemoterápiás kezelésnek. Ebben minden bizonnyal segítségükre volt az is, hogy a kórházak falaira is felfestették kedvenc hőseiket, ekképp bírva a gyerekeket hihetetlen bátorságra!
forrás/kép: http://creativeads.blog.hu, www.jwt.com/brasil